Zbiorniki dla przetwórni owocowo-warzywnej stanowią produkt, bez którego poprawne przeprowadzenie procesu produkcyjnego byłoby niemal niemożliwe. Producenci muszą zadbać o bezpieczne mieszanie substancji oraz ich przechowywanie. W wielu przypadkach konieczny jest zbiornik dla przetwórni owocowo-warzywnej wykonany z tworzywa odpornego na negatywne działanie kwasów i innych szkodliwych związków (przeznaczony na przykład do magazynowania stężonego ługu sodowego czy koagulantów PIX, PAX, SAX stosowanych w układach przygotowania wody technologicznej w przemyśle spożywczym). Zbiorniki magazynowe Amargo charakteryzują się szczelną konstrukcją oraz posiadają atesty Państwowego Zakładu Higieny.
Współpracujemy zarówno bezpośrednio z przedsiębiorstwami przemysłowymi, jak również z firmami inżynieryjno-wykonawczymi (generalnymi wykonawcami inwestycji – kliknij tutaj i sprawdź, jak możemy Cię wesprzeć.